Leerling Jannick vertelt over zijn hobby: Lego

“Vertel eens, wat zijn jouw hobby’s?” Dat is een vraag die in bijna ieder kennismakingsgesprek wel wordt gevraagd. Hobby’s zijn belangrijk omdat een hobby een vorm van ontspanning kan zijn. Er zijn veel hobby’s: schaken, creatief bezig zijn, oude kastelen, voetballen etc. Jannicks hobby is Lego, daar willen wij wel meer van weten! Op een regenachtige dinsdagmiddag hebben wij Jannick geïnterviewd over zijn hobby. Hoe komt hij aan Lego? Wat is zijn favoriete Lego set? Wat was zijn eerste Lego set?   

Wat was je eerste Legoset?

Dat was een politiebureau van Lego City. Deze heb ik pas verkocht. Daarna kreeg ik voor mijn verjaardag nieuwe Lego en mijn vader had nog een partij oude Lego. Ik bouw vooral met Lego en speel er niet meer mee. Sinds kort huur ik Lego in plaats van kopen omdat Lego best prijzig is.

Wat voor Lego bouw je vooral?

Ik bouw vooral Lego Architecture en Technic. Architecture zijn gebouwen van over de hele wereld, zoals het Witte Huis en de skyline van Londen. Ik bouw vooral de moeilijkere sets.

Koop of huur je lego?

Ik huur mijn Lego, zoals al eerder gezegd. Als je Lego huurt, geef je aan welke set je wilt en selecteer je hoeveel weken je deze wil hebben. Dan wordt de set opgestuurd. De set komt gesorteerd binnen en na een tijdje haal je hem weer uit elkaar en sorteer je hem weer. Dan moet je hem weer terugsturen.

Welke lego set wil je ooit nog bouwen?

Ik wil graag de grote Eiffeltoren en het Colosseum van Lego Icons bouwen. Deze hebben beide rond de tienduizend stenen.

Waar bouw je Lego?

Meestal op mijn kamer, maar als de sets groter zijn op de gang.

Welke set heb je het meest recent gebouwd?

Dat was een bouwkraan van Lego Technic. Die heb ik pas geleden nog gebouwd.

Jannick, heb je nog tips voor andere Lego-liefhebbers?

  1. Als je nog niet zo veel lego hebt gebouwd, begin met een simpele set voor jouw leeftijd. Dit staat aangegeven op de doos.
  2. Zoek een categorie van iets waar je geïnteresseerd in bent. Als je van Disney houdt, bouw dan Disney en van gebouwen bijvoorbeeld architectuur.
  3. Probeer ook tweedehands op bijvoorbeeld Marktplaats Lego te kopen. Of bijvoorbeeld op veilingsites of iets dergelijks. Let wel op of de sets compleet zijn of er boekjes bij zitten.

Kortom, de vraag van het begin (‘Vertel eens, wat zijn jouw hobby’s?’) kan Jannick dus beantwoorden met: Lego!  

Daag  

 

Lieve Schorpioen,  

Jouw verlanglijstje deze kerst is wel erg lang geworden. Het is logisch dat je het fijn vindt om mooie spulletjes te hebben, zoals een extra grote mok, die fijne dikke sokken en die ene lipgloss die je op Tiktok hebt gezien. Maar dat is niet waar het in december om draait Schorpioen. Het draait om liefde verspreiden, sneeuw en geven. Dus in plaats van je eigen lijstje rondsturen, kijk ook eens wat je een ander deze maand kan geven. Spread the love.  

Bisous! 

 

Lieve Boogschutter,  

Jij bent zo’n harde werker, je zou zo als een van de elven van de kerstman kunnen beginnen. Rudolf is niks vergeleken bij jouw positiviteit en energie. Vergeet je af en toe niet om even te rusten? Soms is er niks zo fijn als lekker kerstkoekjes bakken, kerstkaartjes rond te brengen en te knuffelen met je huisdier (en als je die niet hebt, pak dan je broer/zus/ouders/bestie/opa/oma/etc.). Ook Rudolf verdient een pauze, dus gun dit jezelf.